Autóüveg gravírozás – homokfúvásos módszerrel.

Az autólopás világszerte óriási károkat okoz, annak ellenére, hogy a fejlesztők évről évre újabb és hatékonyabb védelmi módszereket, berendezéseket fejlesztenek ki. Az autógyárak legfrissebb innovációira a bűnözők egy éven belül reagálnak, ezért a biztonságtechnika folyamatos újításokat követel meg a gyártóktól. Magyarországon az autótolvajok közel 10 000 gépjárművet tulajdonítanak el évente. A riasztók hangjára a legtöbb ember már fel sem kapja a fejét, a kereskedelemben kapható típusokat a „szakértő” bűnözők pillanatok alatt kiismerik és hatástalanítják. A különböző mechanikus biztonsági rendszerek is csak az eltulajdonítás idejét nyújtják meg, komoly védelmet nem jelentenek. A legújabb technológiát képviselő műholdas nyomkövetés az átlag autótulajdonos számára drága, és a kommunikáció kiiktatásával ezeket a járműveket is elvihetik.

Ez ellen csakis úgy lehet eredményesen védekezni, ha az autó egyes alkatrészeit olyan módon jelölik meg, hogy az eltávolíthatatlan legyen (autóüveg gravírozás), vagy csak nagy munka és költségek árán lehessen eltávolítani az azonosító jeleket. A nemzetközi statisztikai adatok alapján az ilyen módon, eltávolíthatatlanul megjelölt járművek nagyon magas biztonságot nyújtanak, hiszen a profi autótolvajok nem vállalják az értékesítési nehézségeket és a nagy lebukási tényezőt. Ezeket a rendszereket eredetileg az utólagos megtalálás és azonosítás miatt fejlesztették ki, mégis inkább védelmi rendszerként funkcionálnak az elriasztó hatásuk miatt. Legnagyobb előnye, hogy egyszerre használ látható és láthatatlan jelöléseket, így elkerülhetővé válik, hogy későn, csak az eltulajdonítás után derüljön ki a gépkocsi nyomon követhetősége.

A homokfúvásos autóüveg gravírozás működése

A jelölő rendszerrel belegravírozható a gépjármű alvázszáma vagy a rendszáma az összes üvegbe. Opcionálisan a lámpák is jelölhetőek. A gravírozás nem egy egyszerű felületi jelölést jelent, hanem mély, mechanikai lenyomatot, mely csak a felület teljes rongálásával távolítható el. Az üveg jelölése esetén keletkeznek felületi mélyedések a homokfúvásos gravírozásnál, az eredmény diszkrétebb, nem csúfítja el a gépjárművet. A jelölés az üvegen matt fehér színű. Az eljárás lényege, hogy az üveg struktúrája és a fényáteresztő képessége módosul. Sem lúggal, sem savval nem lehet eltávolítani. A fényszóró és az irányjelző lámpa ugyanilyen azonosítót kap. Ezek az azonosító adatok az eljárásnak köszönhetően polírozással vagy oldószerekkel eltávolíthatatlanok. A jelölések mindössze 6 mm magasak és 4 cm hosszúak.

Rendszám vagy alvázszám gravírozás?

Kétféle lehetőség van rendszám gravírozása a rendszám, illetve az alvázszám karakterei. A rendszám jelölés azért kockázatos, mert ha az sérül, úgy új rendszámot kell igényelni, vagy például új rendszert vezethetnek be. Ezzel szemben az alvázszám végigkíséri az autó egész életciklusát.

Az első és hátsó szélvédőknél illetve a ragasztott oldalüvegeknél a kerámia szegély közepére helyezzük a jelölést. Az oldalüvegeknél a kilincsekhez közeli helyekre, ahol jól látható a gravírozás.

A jelölt autók két első, oldalsó üvegére készített gravírozás felhívja a tolvajok figyelmét arra, hogy ezt a gépkocsit nem éri meg elvinni. A jelölt gépkocsik gravírozott azonosító adatait központi adatbázisunkban tároljuk, melyből igény szerint igazolást állítunk ki a biztosító társaságok és a rendvédelmi szervek részére.

Az gravírozás ára:

A gravírozás árával kapcsolatban érdeklődjön a +36309400211-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Diszkrét, eltávolíthatatlan jelölés az üvegen (matt fehér):

gravirozas

A gravírozás előnyei:

  • értéktelenné teszi gépkocsiját a tolvajok szemében
  • 24 órás védelmet biztosít (nem merül le az elem, nem romlik el)
  • diszkrét, roncsolás-mentesen eltávolíthatatlan jelölések
  • kedvező ár (alig több mint egy ablaktörlő ára)